Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Έκανε τον μελισσοκόμο με ξένα μελίσσια

Επί έξι ολόκληρα χρόνια, ένας 42χρονος από τη Μεσσηνία έκανε τον μελισσοκόμο με ξένες κυψέλες, τις οποίες αφαιρούσε από χωράφια των παραγωγών μελιού! Μάλιστα, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα, αλλά, όπως φαίνεται, δεν... έβαλε μυαλό!
Οι καταγγελίες για κλοπές μελισσιών έπεφταν βροχή στις αστυνομικές αρχές της Μεσσηνίας από μελισσοκόμους που διαπίστωναν ότι οι περιουσίες και οι κόποι τους είχαν κάνει «φτερά». Τελικά, οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν σε μια αποθήκη ιδιοκτησίας του 42χρονου σεσημασμένου στη Μεσσήνη και σε αγροτική περιοχή του Αχλαδοχωρίου Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν βουτούσε απλώς τα δάχτυλά του στο μέλι, αλλά «βουτούσε» ολόκληρα τα μελίσσια.
Κατά την έρευνα που έγινε, κατασχέθηκαν 113 κυψέλες πλήρων μελισσών, 710  άδειες κυψέλες και 521 διάφορα εσωτερικά πλαίσια κυψελών! Όμως, ο ίδιος ο δράστης, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, παραδέχθηκε ότι σε διάστημα έξι χρόνων είχε κλέψει 158 κυψέλες μαζί με τα μελίσσια τους, συνολικής αξίας 44.250 ευρώ!

Πηγή:radar

3 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Στην σχετική είδηση που μαθεύτηκε πρίν 1,5 μήνα περίπου την καλύτερη «τοποθέτηση» έκανε ο π Σπυρίδων Κωνσταντής που είπε
-Οταν κλέβεις μελίσσια γίνεσαι απλά κλέφτης.Μελισσοκόμος δέν γίνεσαι ποτέ.

ASTAKIOTIS είπε...

.....ο κλεφτης και ο ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρονται (εκτος αν αφορα πολιτικους και παραγοντες του ποδοσφαιρου ) ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΤΙΣ ΚΥΨΕΛΕς ΜΟΥ ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ .........ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΑΓΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟ.

Beekeeper είπε...

μπα... μερικοι μελισσοκλέφτες χαίρονται και τον τρίτο και τον τέταρτο χρόνο...