ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ





                         Χοιρινό μπούτι

                            με μουστάρδα και μέλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γραμ. ψαχνό απο μπούτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμμένο στον τρύφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι


Πως το κάνουμε:

  1. Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, και το σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο.
  2. Μόλις ροδοκοκκινίσουν ρίχνετε μέσα κρεμμύδι και σκόρδο.
  3. Ανακατεύοντας συνεχεια ρίχνετε το μέλι, την μουστάρδα, το κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Τέλος προσθέτετε το λευκό κρασί.
  5. Ανακατεύετε για να ενωθούν όλα τα υλικά, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρέυετε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και βελούδινη.
  6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το απο ένα χιονάτο πιλάφι ή πατατούλες φούρνου.

Βραχάκια μελιού

  ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

     Υλικά

  • 400 γραμ. Φαστ με μέλι
  • 200 γραμ. ζάχαρη (8 κουτ. σούπας)
  • 1 αυγό
  • 600 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμ. σταφίδες ραντισμένες με ρούμι
         Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη για 4 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα ποσότητα όσο ένα καρύδι και τη ρίχνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, έτσι ώστε να πάρει ακαθόριστο σχήμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-25 λεπτά. 
                                                                         ΠΑΣΤΕΛΙ
Υλικά
  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 2 βανίλιες
  • λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
  • Καβουρντίζετε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα μέχρι που να αρχίσετε να τρίβετε.
  • Ρίχνετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
  • Το ρίχνετε σε ταψί και το απλώνετε καλά με βρεγμένο ποτήρι κυλινδρικά
  • Το κόβετε αμέσως σε κομμάτια και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • Για να ξεκολλήσουν τα κομμάτια εύκολα, βάζετε το ταψί λίγο να ζεσταθεί. 
                                                           ΚΕΙΚ ΜΕΛΙΟΥ


μ

Υλικά:
  • 200 γραμ. Φαστ με μέλι
  • 150 γραμ. ζάχαρη (6 κουτ. σούπας)
  •  4 αυγά
  • 100 γραμ. μάρτσιπαν
  • 50 γραμ. γλυκόζη
  • 375 γραμ. αλεύρι
  • 250 γραμ. γάλα (1 ποτήρι)
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το μάρτσιπαν.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το γάλα με τη γλυκόζη στο μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά.
  • Οταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 35-40 λεπτά.

ελιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: